Την αποκάλυψη ότι ο Μένιος Φουρθιώτης πήρε περίπου 200.000 ευρώ εξαπατώντας το σύστημα «Συν-εργασία», εμφανίζοντας ξαφνικά μεικτές μηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ τόσο για τον ίδιο όσο και για πρώην και νυν συνεργάτες του, έκανε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Open, είπε πως άλλαξε τον σχετικό νόμο τον περασμένο Δεκέμβριο, προκειμένου να κλείσει το «παράθυρο», που φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ο γνωστός παρουσιαστής, τον οποίο ο ίδιος δεν κατονόμασε ευθέως, ωστόσο είχε ήδη κάνει χρήση του τρεις μήνες, παίρνοντας περίπου 60.000 – 70.000 ευρώ για κάθε μήνα.

«Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα», είπε ο κ. Βρούτσης.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι δέχθηκε και την επίσκεψη του κ. Φουρθιώτη στο υπουργείο του: «Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς, υπαλλήλους… Οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ : Δεν μπορεί να σιωπά ο κ. Μητσοτάκης «Η απίστευτη παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν-Εργασία, εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον “τελειώσει”, σοκάρουν και απαιτούν άμεσα απαντήσεις».

«νέες αποκαλύψεις του κ. Βρούτση σχετικά με τον κ. Φουρθιώτη» και παράλληλα δηλώνει ότι ακόμα περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας «για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη».

Φουρθιώτης: Προσφυγή στο ΣτΕ για την απόσυρση της αστυνομικής φρουράς του

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ, με την οποία αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί, που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή του ζητά ο Μένιος Φουρθιώτης από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Ο παρουσιαστής υποστηρίζει ότι η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι αντισυνταγματική και παράνομη, διότι δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση, πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και ισχυρίζεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ